Google AdWords pomogao da dospijem u Sabor!
Miroslav Varga
Miroslav Varga, 25/05/2011, 2.4 minuta, 954 pregleda

Predajem na TEDx Zagreb u zgradi Hrvatskog Sabora!

A što je TEDx?


TEDx je događaj koji se organizira lokalno prema TED pravilima. Što je TED, najbolje su definirali sami:

cit: ‘TED is a nonprofit devoted to Ideas Worth Spreading. It started out (in 1984) as a conference bringing together people from three worlds: Technology, Entertainment, Design.’

TEDx su nezavisni lokalni događaji po TED pravilima koja okupljaju niz istaknutih znanstvenika, stručnjaka, zabavljača ili pak zanimljivih osoba, koje prenose publici svoje poruke. Važno je da predavač zna dobro prezentirati područje kojim se bavi i da je u tom području ‘kao riba u vodi’. TEDx događaji se održavaju u cijelom svijetu i smatraju se centralnim događajem koji prelazi granice znanstvenih grana, formalne ili neformalne izobrazbe ili područja djelovanja.

Oznake na karti gdje se TEDx održava
Mjesta gdje se TEDx održava

Ono o čemu ću ja pričati 28.svibnja na TEDx Zagreb, u zgradi Hrvatskog Sabora, je kako smo svi postali ‘pomaknuti’. Možda Sabor baš nije najpogodnije mjesto za priču o tome kako smo postali pomaknuti jer mnogi doživljavaju političare ionako takvima. Ali nisu političari ciljana grupa. Cilj mi je pokazati kako se dogodilo da smo svi mi napravili značajne promjene u načinu ponašanja i određen pomak za koji se koristi skračenica SOLOMO – social, locale, mobile. Što to točno  znači i kako se manifestira objasniti ću oko 16:30, kada sam na redu prema programu.

TEDx Zagreb - program
TEDx Zagreb – program

Bez obzira svidi li Vam se moje predavanje ili ne, uvjeren sam da će tamo biti niz vrlo zanimljivih govornika i događaja. Za TED vrijedi da je to mjesto na kojem se okupljaju vrlo zanimljive osobe s vrlo zanimljivim temama koje prezentiraju na vrlo zanimljiv način. Sve to ću pokušati, uz Josipu Lisac, Nik Titanika i puno drugih, napraviti i ja. Barem sam se tako pripremio.

Da li vam je ovaj članak bio koristan?

Tagovi:

Idemo u projekt skupa!

Hamag Bicro
ESIF
EU