Kako do Google Adwords klijenata?
Miroslav Varga
Miroslav Varga, 07/02/2011, 2.7 minuta, 732 pregleda

Kako naći Google AdWords klijenta u SAD?

Često me pitaju vrlo slična pitanja: ‘Pa dobro, ali kako Vi to nađete posao vani?’ Osijek je doživio ratnu i poslijeratnu tragediju koja je uništila gospodarstvo. Zbog toga je velik broj mladih i talentiranih ljudi otišao širom Svijeta. Jednom u novim sredinama, našli su posao i postali su cijenjeni kod novih poslodavaca. Kada je iskrsnuo neki problem vezan uz web, preporučili su nas, svoje kolege koji su ostali u gradu. Ali preporuka nije dovoljna …

Osim preporuke najvažnije je znanje

Preporuka je dobar prvi korak. Ali taj prvi korak ne vrijedi ništa bez znanja. Iako se znanje dokazuje certifikatima, to ipak nije dovoljno. Primjerice, tražite li posao u inozemstvu nemojte se iznenaditi ako Vam mogući klijent pošalje ovakava pitanja i očekuje odgovor za 5 minuta:

  • What is Google’s Quality Score and what role does it play in ranking?
  • How do you manage to have strong quality scores on your campaigns from initial launch?
  • For some of the keywords we target we also have the #1 organic position, what strategy would you use for these keywords and why?
  • Some of our campaigns have over 5 million keywords. How will you manage an account this size?
  • Explain your preferred way of performing keyword research.
  • Describe how you would track a campaigns clicks and conversions outside of the Adwords system
  • Lately we have been concerned with an overall increase in click and conversion costs. What would you do in this situation?
  • Are you able to contact  me 9:00am-5:00pm Eastern Standard Time?

Na takva i slična pitanja možete točno odgovoriti u 5 minuta samo ako stvarno znadete Google AdWords sustav iznutra prema van i nazad. Stoga bih preporučio svima koji nas zovu da bi radili u našoj tvrtki ili koji bi radili za klijente u Svijetu – prvo dobro naučite, onda se potrudite tražiti nekoga kome to znanje treba, onda dokažite da potrebno znanje imate i onda se nadajte da niste preskupi. Kad sve to posložite, možda Vam se posreći …

Da li vam je ovaj članak bio koristan?

Tagovi:

Idemo u projekt skupa!

Hamag Bicro
ESIF
EU