Kako postaviti event kod u WordPress Contact Form 7
Escape Studio
Escape Studio, 22/06/2017, 2.6 minuta, 1139 pregleda
Blog kategorije: Blog, Google Analytics

Kako postaviti event kod u WordPress Contact form 7

WordPress je trenutno najpopularniji CMS sustav. Prema posljednjim istraživanjima, WordPress ima tržišni udio od 58%, dok je drugi CMS Joomla s tek 7% udjela, što dovoljno govori o zastupljenosti WordPressa.

Prilikom kreiranja AdWords kampanja za naše klijente, jedna od stvari na kojima inzistiramo prije početka oglašavanja je postavljanje kodova na stranicu za mjerenje uspješnosti kampanja.

Naša praksa je da ne ulazimo u kod web stranice, već šaljemo klijentu kodove koje je potrebno ugraditi i upute za njihovu ugradnju.

S obzirom na velik postotak zastupljenosti WordPressa, često se susrećemo da klijenti imaju postavljenu stranicu upravo u WordPressu, a za kontakt formu koju koriste na web stranici imaju instaliran WordPressov plugin Contact Form 7.

Kad šaljemo kodove za praćenje uspješnosti kampanja, klijentima može predstavljati problem samo postavljanje kodova, ukoliko nisu upoznati s kodom web stranice.

Contact Form 7 omogućuje da se event kod za praćenje poslanih upita postavi bez uplitanja u sami kod web stranice, što svakako olakšavanja postavljenje praćenja na web stranici.

Uz pretpostavku da već koristite plugin Contact Form 7 na svojoj stranici, jedini preostali uvjet je da imate postavljen i Universal Analytics na svojoj web stranici. Ukoliko nemate Google Analytics na stranici, upute za postavljanje možete pronaći ovdje. Kako bi postavili event kod u Contact Form 7:

1. Ulogirajte se u svoj WordPress račun
2. Zatim kliknite s lijeve strane na ”Contact”

WordPress dashboard

3. Ovdje će vam se prikazati popis kontakt formi. Ako imate na stranici postavljeno više formi, potrebno je odabrati onu koju želite pratiti. U našem primjeru imamo aktivne dvije kontakt forme. Kliknite na kontakt formu u koju želite ugraditi event kod

Contact form 7 lista

4. Kad uđete u kontakt formu, kliknite na tab ”Additional Settings”

Contact form 7 additional settings

5. U prazno polje u tabu ”Additional Settings” potrebno je zalijepiti event kod

Event kod Contact form 7

 Contact form 7 event code

6. Kad postavite event kod, kliknite na plavi button ”Save”. Ubuduće će se kod svakog poslanog upita ‘okinuti’ event kod koji će biti poslan Google Analytics-u. Na temelju tog eventa, kreiramo goal u Analyticsu što nam omogućuje praćenje rezultata kampanja.

Da li vam je ovaj članak bio koristan?

Tagovi:

Idemo u projekt skupa!

Hamag Bicro
ESIF
EU