Kako zabljesnuti na TikToku?
Matea Kurtović
Matea Kurtović, 29/07/2022, 2.0 minuta, 1472 pregleda
Blog kategorije: Blog, Social Media Marketing

10 koraka za uspješan sadržaj na TikToku:

  1. Za početak snimajte u portretu (ne landscape), format 9:16 (okomito). I Landscape videozapisi znaju biti viralni ili barem ostvariti zavidne brojke, ali ajmo se za početak držati pravila (pogotovo ako je profil novootvoren).
  2. Kamera - ne mora biti vrhunskih performansi, ali barem ju obrišite da nije masna dok snimate. :) Escape za svoje klijente na TikToku uglavnom koristi najnovije modele Iphone mobilnih uređaja i fotoaparat Canon EOS 6D, a od potrebne opreme dobro bi vam došao i jedan ring light.
  3. Ne budite dosadni i ne objavljujte “reklamu” u kojoj je najveći naglasak na vašim kvalitetama - korisnici to nažalost imaju prilike čuti na svim ostalim digitalnim i offline kanalima, a na TikToku su da se zabave i čuju korist za sebe - dajte im dodanu vrijednost pa makar i kroz humor. Ako već nemate nešto pametno za reći i snimiti, barem ih nasmijte.
  4. Nakon što snimite videozapis koji vam se sviđa, tražite barem tri mišljenja iskrenih kolega/bližnjih koji donekle razumiju funkcioniranje TikToka i tek ako od svih troje dobijete zeleno svjetlo, objavite. (Možete objaviti i bez njihovog odobravanja, ali tada vrlo vjerojatno nećete “zabljesnuti”).
  5. Ogolite se, budite direktni, bez tabu tema, iskreni i živopisni. Ako vam život/posao ili niša kojom se bavite na TikToku nisu toliko zanimljivi, vi ih učinite i začinite - smislite ili izmislite. :)
  6. Komunicirajte s publikom u komentarima. Odgovarajte im na pitanja kroz videozapise i ne zapostavljajte niti jedan komentar. Hejterima isto odgovarajte.
  7. Stichajte i duetajte s popularnim i zabavnim profilima - dajte svoj osvrt na njihov content.
  8. Skoro pa najvažnije - kreativnost! Iznenadite sami sebe i korisnike. Napravite nešto neuobičajeno, ostavite prostora za šokantan završetak videozapisa, izazovite bilo kakvu reakciju kod korisnika, objavite ono što biste i sami pogledali.
  9. Budite tamo svakodnevno, učite što dobro prolazi, gledajte koje vama videozapise TikTok servira na For You Pageu i pokušajte rekreirati takav content.
  10. Javite se Escape-u da sve to radi umjesto vas i učinite svoj brend popularnim i prepoznatljivim na TikToku! ;) 

Da li vam je ovaj članak bio koristan?

Tagovi:

Idemo u projekt skupa!

Hamag Bicro
ESIF
EU