Put do kvalitete popločan je dobrim vizualima
Zlatko Špringer
Zlatko Špringer, 18/09/2020, 3.9 minuta, 1917 pregleda
Blog kategorije: Blog, Facebook marketing

Imate namjeru ozbiljno se predstaviti na društvenim mrežama? Biti prepoznatljivi i originalni?

Iako danas postoje nebrojeni programčići za dizajn, pitanje je želite li i dalje nabadati po templateima ili taj posao prepustiti onima koji ga sami stvaraju?!

Odgovor ćete si dati sami na kraju ovog članka koji sadrži konkretne primjere nekoliko naših, sadašnjih i bivših, klijenata kojima smo pomogli publici “zapeti za oko”.

Odlični vizuali za kampanju Muzeja iluzija New York

A kako doći do toga?

Kao i kod velikih brendova uz čije ćete ime istog trena povezati logotip i njihove boje, tako je i naš zadatak po točno određenim pravilima i principima graditi kreativnu priču i učiniti od onoga što imamo - najbolje. A to što imamo nerijetko su mrvice… tek logotip i na njemu nekoliko boja. Unatoč tomu od nas klijent na kraju dobije kompletan vizualni smjer, definirane fontove i popratne materijale: pozadinu, shemu i elemente koje uvijek s vremenom redizajniramo pazeći na kontinuitet i prepoznatljivost “baznog” dizajna.

Rezultat toga često je prelijevanje takvog oblika dizajna u ostale offline aktivnosti klijenata. Zvuči dobro? Naravno, jer netko svakodnevno brine o vašem dizajnu i razvija ga.

Odličan vizual korišten u kampanji za Centar tehnike za

Kruna svega - dosljednost.

Ključ dobrog dizajna su već ranije spomenuta pravila i principi. To su:

  • kontrast
  • ponavljanje
  • poravnanje
  • blizina
  • i prazan prostor.

Ukratko, sve vještine naučene i dobro ispeglane iskustvom (nisu stečene rođenjem kao što mnogi misle o dizajnerima). Svako pravilo priča je za sebe i ne želim vas bombardirati mrtvim slovima na papiru, ali znajte kako baš to čini funkcionalan i lijep dizajn. Tek kada su svi parametri ispunjeni kroz već nekoliko objava feed poprima jasne i prepoznatljive konture koje slijedimo i u budućnosti.

Odlično definirani vizuali za brand kozmetike Annabela u kampanji Escape Digital Agency

Sve skupa, ovisno o klijentu, upotpunjujemo definiranim sustavima boja, vještim kombiniranjem vektorske i rasterske grafike, ali i fontovima. Fontovi nisu prepuni efekata, ne nameću se, i ljudima koji se u njih ne razumiju djeluju “obično”. Međutim, oni su kao i cijeli dizajn - čisti i pregledni pa sve skupa ostavlja odraz profesionalnosti. Dobar dizajn je onaj gdje korisnik razmišlja o samoj poruci vizuala, a ne o elementima istog.

Ne otežavajte si

Kod tvrtki koje o gore navedenom ne vode računa, vizualni smjer najčešće “šeta” među više dizajnera i s vremenom se uvijek izmijene pokoji elementi. Tim silnim promjenama gubi se kontinuitet te one na kraju krajeva donose više štete nego koristi.

Format(iranje)

Biti svakodnevno u ovome poslu znači vječno prilagođavanje dimenzijama svih društvenih mreža, a tu ima svega… od profilnih, covera, storyja, oglasa, animacija… Prilagođeno kako bi izgledalo “fit” na svim uređajima. Uz poprilično neprecizne dimenzije u razno raznim uputama jedino rješenje su česta testiranja, ali i pravilno eksportiranje za što manju kompresiju. 

Odlični vizuali za Taxi Cammeo u jednoj od kampanja Escape Digital Agency

Savjet za kraj

Vjerujte u rad i savjete onih koji u ovaj posao predano i vrijedno ulažu svoja znanja i vještine jer znaju što u ovom poslu “pali”. I ono što je najvažnije…

Ne dopustite si loš dizajn!

via GIPHY

Odlični vizuali u kampanji Escape digital agency za klijenta Probe d.o.o.

Odlični i prigodni vizuali za različite situacije kreirane za brand Osječko pivo

Da li vam je ovaj članak bio koristan?

Iza svakog ekrana je čovjek.

Hamag Bicro
ESIF
EU